Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /srv/home/anitavoormeerbudgetnl/domains/anitavoormeerbudget.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Over Anita

Hartelijk dank dat u gekozen heeft om mijn website te bekijken. Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Anita van Meer en ik woon in een gezellig huisje in Breda. Dagelijks coach ik mensen naar een financiële zelfstandigheid want ik vind dat mensen zelf met hun centjes om moeten kunnen leren omgaan op een bewuste manier.

 

Als kind kon ik al zeer goed met geld omgaan. Het zakgeld en het deel van de kinderbijslag die we kregen ging dikwijls op mijn spaarrekening tot ik het echt nodig had. Zo had ik voldoende bij elkaar gespaard om mijn huisje in te richten toen ik met mijn 21 levensjaren op mezelf ging wonen. Qua werk heb ik jarenlang op financiële afdelingen gewerkt bij een aantal grote bedrijven. Helaas door privé omstandigheden raakte ik uit de roulatie waardoor ik van 2 inkomens terug moest naar een uitkering. Op dat moment heb ik gekozen om mijn diploma budgetcoach te halen. Ik raakte zo gefasineerd door alles waarop te besparen is dat ik er mijn hobby en nadien mijn werk van maakte. Ervaring heb ik verkregen door vrijwillige inzet als budgetcoach bij de gemeente en zo is in 2013 mijn eigen onderneming geboren.

 

Al diverse mensen heb ik blij kunnen maken en rust kunnen geven. Zij zitten niet meer in de stress.

 

Mijn kwaliteiten zijn:

  • Integer
  • Betrouwbaar
  • Meedenkend, meevoelend en inlevend
  • Daadkrachtig
  • Zorgvuldig en punctueel
  • Discreet
  • Duidelijk

 

Ik coach mensen mét en zonder schulden.

Dagelijks houd ik via nieuws en social media mijn kennis up-to-date om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

 

TIP

Deze tips helpen u om uw tuin goedkoper aan te leggen ofwel te onderhouden.

 

Zaaien en stekken van plantjes is veel goedkoper dan ze in de winkel te halen. Daarnaast kunt u met vrienden of familie ruilen met plantjes waardoor u snel allerlei verschillende plantjes in de tuin hebt staan. Kunt u uw stekjes niet kwijt of wilt u niet zoveel verschillende plantjes? Wat meer dezelfde plantjes in de tuin geeft meer rust.

Door op veilingsites te kijken kunt u vaak gratis aan materiaal komen zoals grind, keien, (stoep)tegels of bielzen. Probeer eens inventief met deze materialen om te gaan. Bijvoorbeeld hoogteverschillen maken of een combi van meerdere soorten tegels.

 

 

December wordt meestal de duurste maand van het jaar genoemd. Toch kunt u veel besparen met deze dagen zoals niet uit eten gaan maar heerlijk thuis een diner voor u en uw geliefden op tafel zetten. Neem bijvoorbeeld in plaats van hertenbiefstuk eens een speciaal gekruide en gevulde kipfilet die u zelf klaarmaakt. U kunt ermee doen wat u zelf wilt en is vaak nog lekkerder ook.

 

Op de kerstversiering valt eveneens veel te besparen. Vraag eens aan uw familie/vrienden of u eens wat kerstspullen uitwisseld met elkaar dit jaar. Dan heeft u toch 'nieuwe' spullen staan en de familie/vrienden ook. Bespaar op de stroom door de lampjes alleen 's avonds aan te doen, maar niet wanneer u niet thuis bent.

 

Anita voor Meer Budget wenst u een fijne budgettaire kerst !

 

 

fiets, besparen, auto, milieu, school, werk

Korte stukjes per auto zijn relatief duur. Door het vele optrekken en remmen tijdens zo'n kippeneindje verbruikt uw auto extra benzine. Bovendien zijn deze korte ritjes extra vervuilend omdat de motor en de katalysator dan nog koud zijn. Voor het milieu, uw beurs en uw lijf is het beter deze korte afstanden te fietsen. De fiets is het milieuvriendelijkste vervoermiddel.

 

Praat eens met uw werkgever over een fiets van de zaak. Hij mag u namelijk een fiets geven of ter beschikking stellen. Er wordt niets belast als de fiets ter beschikking wordt gesteld voor woon- werkverkeer, eigendom van uw werkgever blijft en de catalogusprijs (inclusief btw) niet hoger is dan € 749,00. Ook de OV-fiets is een interessant alternatief voor de auto: gezond en schoon. Zie ook www.ovfiets.nl.

Verse producten zijn goedkoper

In de regel zijn verse groenten en andere producten onbewerkt goedkoper en vaak ook nog gezonder. Door een beetje extra tijd te besteden aan het bereiden van eten kan een gemiddeld gezin veel geld besparen.

Led-lampen en spaarlampen besparen tot wel 90% energie vergeleken met gewone gloeilampen. Met spaarlampen kunt u uw jaarlijkse energiekosten dus verlagen. Met een led-lamp kunt u nog meer besparen dan met een spaarlamp.