Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /srv/home/anitavoormeerbudgetnl/domains/anitavoormeerbudget.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Budgetcoach voor Particulieren

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen in hun financiële situatie.

  • Helpt bij uw budgetplan, kasboek en ordenen van uw administratie.
  • Houd direct contact met u eens per week en ondersteund daar waar nodig is.
  • Werkt niet voor, maar samen met de klant.

 

Waarom een budgetcoach?

Is uw administratie een wir war van papieren?

Heeft u geen idee waar elke maand uw geld blijft?

Is uw salaris gestort en staat u nu al in het rood?

Heeft u het idee dat u toeslagen of belastingvoordelen mist?

Maakt u zich zorgen over uw familielid of uw kinderen?

Zijn er rekeningen die u niet meer op tijd kunt betalen?

Wilt u graag leren om een overzichtelijke administratie zelf bij te houden?

Is door ziekte, ontslag of echtscheiding uw inkomen aanzienlijk lager geworden?

Wilt u checken of u uw financiële zaken goed heeft geregeld, of misschien nog slimmer kunt regelen?

 

Een belangrijke reden van het inschakelen van een budgetcoach is het voorkomen van financiële problemen. Schulden leveren stress op. Door stress slaapt u slecht en ben u vaak minder goed gehumeurd. Het geldgebrek waarmee u kampt kan binnen het gezin leiden tot spanningen. Schaam u dan ook niet om een budgetcoach in te (laten) schakelen.  Uw werkgever kan na overleg met u misschien wel (een deel van) de kosten vergoeden. Laat zo spoedig mogelijk uw administratie op orde maken om ergere problemen en geldzorgen in de toekomst te voorkomen.

Een budgetcoach is er voor alle leeftijden. Heeft u een jongerenuitkering, geen werk of bent u met pensioen. Een budgetcoach is op alles voorbereid.

 

Wat doet een budgetcoach?

Hoe ga ik te werk? Het traject dat wij samen bewandelen ziet er als volgt uit:

 

Nadat u contact heeft opgenomen met mij, plannen we een afspraak in voor het kennismakingsgesprek. Zo wordt inzicht gecreëerd of het traject tot een goed einde kan worden gebracht. We bespreken o.a. hoe uw situatie nu is, wat u wilt en wat u van mij kan verwachten.

Wanneer u besluit mijn hulp in te schakelen, kiezen we het traject wat voor u tot de beste resultaten zal leiden en plannen we de eerste datum in.

 

  • Samen ordenen we alle papieren.
  • Samen vullen we het budgetoverzicht in: uw inkomsten en uitgaven op een rij.
  • Samen kijken we of u gebruik maakt van alle voorzieningen en waar u recht op heeft.
  • Samen bekijken we eventuele besparingsmogelijkheden en mogelijkheden voor meer inkomsten.
  • Ondersteuning bij het omgaan met het nieuwe budgetplan.
  • Samen oplossingen zoeken voor eventuele problemen die u in de loop van het traject tegenkomt.

 

De bedoeling is om u zelfredzaam te maken. U zult in de eindfase orde hebben in uw financiën en in uw hoofd. Hierdoor kunt u na afronding van het traject zelfstandig uw eigen administratie voortzetten.

 

 

TIP

Deze tips helpen u om uw tuin goedkoper aan te leggen ofwel te onderhouden.

 

Zaaien en stekken van plantjes is veel goedkoper dan ze in de winkel te halen. Daarnaast kunt u met vrienden of familie ruilen met plantjes waardoor u snel allerlei verschillende plantjes in de tuin hebt staan. Kunt u uw stekjes niet kwijt of wilt u niet zoveel verschillende plantjes? Wat meer dezelfde plantjes in de tuin geeft meer rust.

Door op veilingsites te kijken kunt u vaak gratis aan materiaal komen zoals grind, keien, (stoep)tegels of bielzen. Probeer eens inventief met deze materialen om te gaan. Bijvoorbeeld hoogteverschillen maken of een combi van meerdere soorten tegels.

 

 

December wordt meestal de duurste maand van het jaar genoemd. Toch kunt u veel besparen met deze dagen zoals niet uit eten gaan maar heerlijk thuis een diner voor u en uw geliefden op tafel zetten. Neem bijvoorbeeld in plaats van hertenbiefstuk eens een speciaal gekruide en gevulde kipfilet die u zelf klaarmaakt. U kunt ermee doen wat u zelf wilt en is vaak nog lekkerder ook.

 

Op de kerstversiering valt eveneens veel te besparen. Vraag eens aan uw familie/vrienden of u eens wat kerstspullen uitwisseld met elkaar dit jaar. Dan heeft u toch 'nieuwe' spullen staan en de familie/vrienden ook. Bespaar op de stroom door de lampjes alleen 's avonds aan te doen, maar niet wanneer u niet thuis bent.

 

Anita voor Meer Budget wenst u een fijne budgettaire kerst !

 

 

fiets, besparen, auto, milieu, school, werk

Korte stukjes per auto zijn relatief duur. Door het vele optrekken en remmen tijdens zo'n kippeneindje verbruikt uw auto extra benzine. Bovendien zijn deze korte ritjes extra vervuilend omdat de motor en de katalysator dan nog koud zijn. Voor het milieu, uw beurs en uw lijf is het beter deze korte afstanden te fietsen. De fiets is het milieuvriendelijkste vervoermiddel.

 

Praat eens met uw werkgever over een fiets van de zaak. Hij mag u namelijk een fiets geven of ter beschikking stellen. Er wordt niets belast als de fiets ter beschikking wordt gesteld voor woon- werkverkeer, eigendom van uw werkgever blijft en de catalogusprijs (inclusief btw) niet hoger is dan € 749,00. Ook de OV-fiets is een interessant alternatief voor de auto: gezond en schoon. Zie ook www.ovfiets.nl.

Verse producten zijn goedkoper

In de regel zijn verse groenten en andere producten onbewerkt goedkoper en vaak ook nog gezonder. Door een beetje extra tijd te besteden aan het bereiden van eten kan een gemiddeld gezin veel geld besparen.

Led-lampen en spaarlampen besparen tot wel 90% energie vergeleken met gewone gloeilampen. Met spaarlampen kunt u uw jaarlijkse energiekosten dus verlagen. Met een led-lamp kunt u nog meer besparen dan met een spaarlamp.